Kişisel Ego


Kişisel ego; ilk üç çakra devinimleriyle ortaya çıkan; duygular, düşünceler, duyular ve hazlar sonucu oluşan kayıtlardır. Tasavvufta 'nefsin hevası' şeklinde açıklanır.

Akıl kişisel egoya hizmet etmeye başladığında; dejenere olur ve negatif güçlerin frekansına uyumlanır. Kur'an'ı Kerim'de geçen "Kötülüğü kendini çepeçevre kuşatırsa" ifadesi kişinin aurasında oluşan karanlığı anlatır. 

Matematiksel bir algoritmanın sonucu olan kader; belli yasalara bağlı olan bir hak ediştir. Evrensel yasalar bizden yayılanı bize geri yansıtan bir ayna görevi görür. Kendi sorumluluğumuz doğrultusunda tekâmül ederek ilerlerken, beynimiz ve bedenimiz bize yardım eder. Beyin ve beden otomatik çalışır, bu yolculuğu yönlendiren bizim seçimlerimizdir. Önümüzde iki yol ayrımı bulunur; iyi ve kötü... Hangi yoldan yürüyeceğimize biz karar veririz, iyi de kötü de içimizde. Biz hangi tarafı beslersek beynimizde o tarafa ait kodlar aktifleşir. Tamamen ektiğimizi biçtiğimiz bir yolculuk...Bizi güvenli limana ulaştıracak tek şey; sevgidir.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak