Bilgelik Yolculuğu


Dünya okuluna kendimizdeki yetkinliğe ulaşmak, kendimizde olanı açığa çıkarmak ve seçtiklerimizi yaşamaya geldik. Dünyaya gelmeden önce seçimler yapıyor ancak aile ve çevreden kopyalanan bilgilerle yola çıktığımız için seçimlerimizi unutup kayboluyoruz. Yaşam planımızda sapmalar olduğu takdirde de acı dolu deneyimler yaşamaya başlıyoruz. Potansiyelimizde nelerin olduğunu bulabilmenin tek bir yolu var; içimize yolculuk etmek...

Bilgelik; seçimlerimizi bilincimizi geliştirmek ve zihnimizdeki kapalı kapıları açmak, kendi gücümüzün farkına varmak yönünde kullanmaktır. Bilincimizi geliştirmek üzere niyet ederek yola koyulduğumuzda; her aşamayı geçtiğimizde elimize yeni doneler verilir, yeni hedefler konulur ve çaba tekrar başlar. İnşirah Suresinde bu durum vurgulanır:

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle

1- Senin için bağrını açmadık mı?

2- İndirmedik mi senden o yükünü?

3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?

4- Senin şanını yüceltmedik mi?

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.

6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!

8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Hayat aslında keyifli bir yolculuktur, korkularımız, kalıp ve kodlamalarımız, önyargılarımız ve bağımlılıklarımız yüzünden sınava dönüştüren biziz.. Zihninizdeki kalıpları gözden geçirin ve o kalıplar ile hayatınıza neleri çektiğinizin farkına varın. Yaşamınızda sahnelenen olaylar bilinçaltı veri tabanınıza göre yazılır çünkü sizi o kalıplardan kurtarmak ve özgürleştirmek hedeflenir. 

Duygularınızı gözlemleyerek arkasında hangi mesajın verilmeye çalışıldığını anlamaya çalışın. Zihninize aldıklarınızı ve kalbinize indirdiklerinizi gözlemleyin. Kurban olmadığımızı görmek için duygularımızı tetikleyen mekanizmayı çözmeyi öğrenmeliyiz. İçimizdeki karanlığı kucaklayarak ve gölgelerimizle yüzleşerek kavgamızın farkına varmalıyız.

Hayatımızda tekrarlanan olayların vermek istediği mesajı anlamak için veri tabanımız olan atalarımızı gözlemleyebiliriz. Hangi hal içinde dönüp durduğumuzu anlamanın en kolay yolu veri tabanımızı incelemek. 

Yedi bilinç merkezimiz (çakralar) var. Bilinç merkezlerimizi kapatan perdeleri aralamanın yolu; gölgelerimizle yüzleşerek içimizdeki karanlığı aydınlatmak...Yaşımını gözlemleyerek Halife bilinci ile bu yedi merkeze nasıl hizmet edebileceğini bulmaya çalış. Bütüne bakarak kendimizdeki karşılığını bulabiliriz çünkü dış dünya iç dünyamızın yansımasıdır. Başkalarını suçlamak eleştirmek kolaydır ama kendimizi suçlamak ve içimize bakmak zordur bu yüzden hep dışarıda suçlu ararız.

Varoluş sebebimizi bularak kendi ruhumuzla iletişime geçtiğimizde dışarıdaki insanlar ve otorite ile olan kavgamız biter... 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak