Kök Hücre Mucizesi

Zigot ve zigotun oluştuğu ilk hücrelere kök hücre denir. Kök hücre sürekli bölünerek çoğalır ve zigot embriyoya dönüşür. Erken aşamada birçok kez bölünme ve doku oluşturma yeteneğine sahip ve oldukça esnek bir şekilde çoğalan kök hücre farklı yollardan farklı türde hücrelere dönüşmeye devam eder. Canlıların tüm doku ve organlarını kök hücreler oluşturur. Mucizenin adı; akıl küpü kök hücrelerimiz...

Kök hücre sürekli çoğalarak yüksek miktarda hücre ve doku oluşturur ve organlarda oluşan hasarı giderir. Ancak canlı büyüdükçe kök hücre sayısı azalır. Çünkü kök hücre spesifik değil genel bir hücre türüdür ve vücutta organlar oluştukça oluşturduğu organa uyum sağlar, spesifikleşir yani kök hücre olmaktan çıkıp kalp, böbrek, karaciğer gibi oluşturduğu organın hücresine dönüşür.

Ancak sayısı azalsa da az miktarda kök hücre vücutta kalır. Özellikle kemik iliği, karaciğer ve deride. Böbrek, kalp ve beyinde de kök hücre var tamir yapabilme yeteneği limitli de olsa mümkün ancak daha spesifikleşmiş. Yani mucize bizde varlığını sürdürmeye devam eder.

Biz beynimize doğru kodlar verirsek bu hücreleri aktive eder ve bedenimizi onarabiliriz. Îyi duygu durumu içinde olmak, rahatlık, huzur, şükür, yaşama karşı duyulan heyecan, sevgi ve inanç büyüme hormonu salgılar ve bu hücreleri aktive eder. Bağışıklık sistemimiz güçlü olur. Îşte bu yüzden kendimizi genç hissettiğimiz sürece yaşlanmayız... Yaşlanma, yaşlanıyorum komutunu hücrelerimize gönderdiğimizde başlar...

Vücudumuzda az miktarda kök hücrenin kaldığından bahsettim ancak bunlar çok derinde ve ulaşılması zor. Kök hücreden faydalanmanın en doğru yolu bebek doğduğunda limitli olan kök hücrenin göbek bağından alınıp saklanması.

Atalarımızdan aktarılan bir ritüel var göbek bağı ile ilgili. Rahmetli babaannem okusun diye benim göbek bağımı okulun bahçesine gömmüş... Göbek bağının önemini biliyorduk ama unuttuk mu acaba?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak