Gerçeklik Nedir?
Dış dünya ile iletişimimizi duyu organlarımız sağlar ve doğduğumuz andan itibaren beş duyu organımıza bağımlı halde yaşar ve dış dünyayı bu duyular vasıtasıyla tanırız.
Görme işlemini inceleyelim: Herhangi bir cisimden gelen ışık demetleri yani fotonlar göz merceğinden kırılarak geçer ve gözün arkasındaki retinada odaklanır. Burada elektrik sinyallerine dönüşen ışıklar görme siniri vasıtasıyla görme merkezine iletilir ve görme işlemi gerçekleşir. Tüm yaşamımız boyunca gördüğümüz her şey bir kaç cm küplük bu bölgede şekillenir. Kısaca görmek dediğimiz şey beynimize gönderilen ışığın elektrik sinyallerine dönüşerek beynimizde oluşturduğu etkidir. Yani aslında biz elektrik sinyallerini seyrederiz. Buradaki en önemli nokta ise beynin ışığa kapalı ve tamamen karanlık olmasıdır. Yani biz güneşe bakarken beynimizin içi kapkaranlıktır. Güneş beynimizi aydınlatmaz ama biz pırıl pırıl bir güneş seyrederiz.
Duyma, dokunma, tatma ve koklamada beyinde elektrik sinyali olarak algılanır. Yani beynimiz maddenin aslı ile değil, elektriksel kopyası ile iletişim içindedir. Biz bu kopyaları gerçek madde sanırız. Madde olarak gördüğümüz tüm alem beynin elektrik sinyallerini yorumlamasından ibarettir. Çok uzakta olduğunu düşündüğümüz her şey küçük bir noktada toplanmıştır. Çok uzakta sandığımız yıldızlar beynin içindeki görme merkezindedir. Şu an oturduğunuz odanın içinde değilsiniz, oda sizin içinizde. Bedenimiz dahi beynimizde oluşan bir görüntü! Dış dünyaya ulaşamadığımıza göre böyle bir dünya gerçekten var mı? Gerçeklik nedir? Gördüğümüz tüm bu alem gölge alem mi, uzaklık nedir? Biz zihnimizdeki bir dünyada yaşadığımıza göre bunu nasıl bileceğiz? Bakın Kur'an'ı Kerim'de ne kadar net bir şekilde açıklanmış bu durum:
" Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir, ahiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!"
🍀😇🍀konuyu nekadar güzel bağladınız yine hocam, teşekkürler 🙏
YanıtlaSil🌻🦋
Sil