Kozmik Millet; Türkler (Kadına Verilen Değer)


Türk Kültüründe kadına büyük değer verilirdi. Kadına tecavüz  eden ölümle cezalandırılır ancak kadın toplumdan dışlanmaz hatta tecavüz sonucu bir çocuğu olursa ulu bir Kayın Ağacı ile evlendirilirdi.

* Kayınvalide, kayınbaba sözleri buradan gelmektedir.  

Eğer bir kadın babasız doğum yapmışsa; kadına ve çocuğa sahip çıkılırdı. Türklerde Ağaç kutsal olduğu için; çocuk iletişim kuracak yaşa geldiğinde çocuğa bir ağaç gösterilir ( varsa Ardıç ağacı) ve bu ağacın babası olduğu söylenirdi. Böylece kutsal olan ağaç kullanılarak çocuk; Tanrının  çocuğu olurdu.

Hanım sözüne gelince;  Türk Hakanları yanında oturanlara
"Ben sizin Han'ınız değil miyim?" Der. "Evet" cevabını alınca da yanında oturan eşini gösterir ve
"Îşte benim Han'ımda yanımda oturandır" derdi. Han ve Hatun devleti birlikte yönetirdi. Fermanlar "Han ve Hatun buyuruyor ki" diye başlar, Han savaşa gittiğinde Hatun devleti tek başına. yönetirdi.

Türklerde kadın asker olarak yetiştirilir ve erkeklerle beraber savaşırdı. Savaş sonrası anlaşmaları imzalama yetkileri vardı. Ata binen kadınlar, cirit gibi sporlara da katılırlardı.

Türkler saçlarını uzatırlardı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Kızılderililer üzerinde yapılan bir araştırmaya göre uzun saçın beş duyu organı üzerinde olumlu etkisi olduğu ve duyu organlarını daha keskinleştirdiği saptanmış.

Türklerde Tanrı inancından bahsetmiştim. Türkler eşya için "nesne" kelimesini kullanırdı "ne ise ne" anlamında. Sanırım Tasavvuf öğretisinin temellerinin Türk toplumuna ait olduğunu görmek gerek.

Türklerin Tanrı inancı ile ilgili daha geniş bilgi için "Kozmik Türkler" yazısına göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak