Şimdi ve Gelecek Aynı Anda Var Olabilir mi?

MIT(Massachusetts institude of Technology)  de felsefe alanında doçent olan Dr. Bradford Skow tarafından öne sürülen bir teoriye göre; eğer evrene yukarıdan bakılırsa, gerçekte zaman ve olayların tüm yönlerde yayıldığının gözlemlenebileceği belirtiliyor.

Yani zaman lineer değil, herşey her zaman var. Zamanın bir nehir gibi aktığı ile ilgili metafor geçersiz oluyor bu durumda.

Dr. Skow geçmişin, şimdinin ve geleceğin aynı anda var olduğuna inanıyor. Buna "blok evren teorisi" deniyor.

Bu teori Albert Einstein'ın görelilik teorisi ile destekleniyor. Bu teoriye göre;  gerçekleşmiş olan herşey uzay-zamanda kendi koordinatlarına sahip karmaşık dört boyutlu yapının bir parçası.

Dr. Skow'a göre; olaylar değişirken zamanı geçmiş gibi görüyoruz. Uzay-zaman da yayılmışız ve tek bir zamanda yerleşik değiliz.

Araştırmacılar zamanın, uzay-zamanın bir boyutu olarak görülmesi gerektiğini belirtiyorlar. Zaman evrenin içinde hareket etmiyor, evrenin bir parçası. Zaman uzayda konumlandığı için, olmuş olan ve olacak olan herşey an'da gerçekleşiyor. Gelecek an'da şekilleniyor. İşte bu yüzden içinde bulunduğumuz an'da neşe, keyif ve coşku içinde olmalıyız. An'da birşey değiştiğinde geleceği etkiliyor.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak