Yaz Mevsimi ve Ateş Elementi (5 Element Bilgisi)

Yaz mevsimi ile özdeşleştirilen Ateş Elementi için hayatın neşesi diyebiliriz. Ateş elementi yaz mevsiminde yenilenip dinlendiği için yaz mevsimi meyve ve sebzelerini tüketerek, güneş ışığından bol bol faydalanarak bu elementi güçlendirebiliriz. Neşe  ve coşku duygularını sembolize eden ateş elementinin de  ölçülü ve dengede olması önemli. Bu günlerde ateş elementi bizi besliyor ancak çok fazla ateş elementi kalp sağlığımızı bozabilir.

Ateş elementimiz fazla ise; aşırı benmerkezcilik ve sorunları hafife alma eğiliminde olabilir, çevremizdeki insanları yorabilir ve iş işten geçene kadar yarattığımız sorunların farkına varamayız. Yemek yesek de kilo almaz ve sürekli birşeyler yapmak isteriz. Kendimize odaklı yaşadığımız için başka insanları kırdığımızı, yıprattığımızı fark etmekte zorlanırız.

Ateş elementimiz eksik olduğunda ise; enerji düşüklüğü, çabuk üşüme, soğuğa karşı dayanıksız olma, hayata karşı hevessizlik, güvensizlik görülür, rekabetten korkarız. Sabırlı ve temkinli oluruz ancak bu durum psikolojik sorunları da beraberinde getirebilir.

Kalp, ince bağırsaklar, kalp zarı, kan damarları, kan, dil ateş elementi organlarımız. Kalbimizde bir sorun olmadan önce kalp zarı, dil, kan, kan damarları ve ince  bağırsaklarda oluşan sorunlar ana organ olan kalbi korumak için öncül uyarı niteliği taşır. Ateş elementimiz dengesiz olduğunda; kalp rahatsızlıkları, damar sorunları, ince bağırsak sorunları, tiroid, üşüme, ateş basması, hareketsizlik, aşırı terleme, yüzde kırmızılık, hareketsizlik oluşabilir.

Ateş elementini beslemek için; ateşi besleyen ağaç elementine ait ekşi tatlar, taze yeşillikler ve alkali besinler ile ateş elementine ait acı ve kırmızı besinler, antioksidanlar, sıcak tatlardan faydalanabiliriz. Toprak elementi de ateşi besler.

Üçgen ateşin sembolüdür. Piramit vb eşyalar ile ortamda ateş elementi güçlendirilebilir. Neşe ve coşku ateş elementinin olumlu duygularıdır. Ateş dengede ise neşeli ve coşkulu oluruz. Ancak vücudumuzda  ateş elementinin dengesizliği olumsuz duygular olan  sabırsızlık ve telaş yaratır. Katılık, öfke, endişe, üzüntü, kızgınlık gibi duygular kalp, dolaşım sistemi ve ince bağırsaklardaki enerji akışını tıkar. Sevinç, neşe, coşku ise şifalandırır.

Ateş elementinin dengede olması oldukça önemli. Karpuz, kırmızı et, domates gibi gıdalar ateş elementini besler. Aynanın karşısına geçip gülümsemek, hareket etmek ve kırmızı, yeşil, pembe, turuncu renkli giysi ve eşyaları kullanmak da ateş elementini güçlendirir. Ateş elementi fazla olduğunda ise su elementinden destek alınarak sõdürülebilir.

Ateş elementini yükseltmek için altın ve gümüşten faydalanabiliriz. Ateşi dengelemek için ise sudan yararlanabiliriz, güneşin yükselttiği ateşimizi denize girerek söndürebiliriz. Su ve su elementi renkleri olan mavi ve siyah ateşi dengeler. Yazın sıcak havalarda çok su içilmesi bu yüzdendir. Ateş elementinin eksik olması kadar fazla olması da olumsuz duygular yaratabileceğinden dengede olması gerekir.

Ateş elementi insanı bencil değildir. Kalp her organa nasıl hayat taşıyorsa, ateş elementi insanı da, herkesi kucaklayan bir enerjiye sahiptir. Neşeli, dürüst, hevesli ve enerjiktir. (5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri yazısında elementinizi ve özelliklerini bulabilirsiniz.)

Yaz mevsiminin elementi olan ateşi beslemek için mevsim meyve ve sebzelerini bol bol yiyelim ancak güneşte fazla kalarak ateşin çok yükselmesine karşı önlemimizi almayı ve bol bol sudan faydalanmayı unutmayalım😍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

5 Elemente Göre Kişilik Özellikleri

Mutluluk ve Kitabım

AN'da Yaşamak, Akışta Kalmak