Felsefe taşı nedir?
Felsefe taşı, Simya ilmine göre dokunduğu her nesneyi altına dönüştüreceğine inanılan taştır ancak altın bir elementtir bu yüzden her hangi bir maddeyi altına döndürmek imkansızdır. Simyacıların felsefe taşının peşinde olması sembolik bir anlatımdır. Altın bilgeliğin ve aydınlanmanın sembolüdür. Aklın, bilgeliğin ve aydınlanmanın sembolü olan felsefe taşının dokunduğu her maddeyi altına çevireceğine ve ölümsüzlük sağladığına inanılır.
Ölümsüzlüğün bilgisini taşıyan felsefe taşı; maddenin enerjiye dönüşmesini sağlar. Bunu başarabilmek için Hakka doğru bir Hakikat yolculuğuna çıkmak ve yolda olmak gerekir. Simya bilimi; insanın iç bilgeliğini keşfederek maddeyi enerjiye dönüştürme sanatıdır ve bu değişim aşama aşama gerçekleşir. Simyanın babası büyük öğretmen İdris Peygamberdir. Hermetik bilgide üçgen ile sembolize edilen 3 sayısı; ruh, can ve bedendir. 3×3=9 tamamlanmayı anlatır ve Kâmil insanın sayısıdır.
Simyacılar madde ile değil mana ile çalışır. Hedef maddeden manaya hicret edebilmektir. Miraç mülk aleminden melekût Alemine yapılan yolculuktur. Peygamberimiz Mescidi Haram' dan Mescidi Aksa' ya semavi bir yolculuk gerçekleştirir. Batın ilimde Mescidi Haram - Kâbe; kalp makamının, Mescidi Aksa ise; RUH makamının sembolüdür. Kabe ve Mescidi Aksa için yer ile gök arasındaki bağlantı diyebiliriz.
Manevi gücü özvarlığında toplayan Simyacı (Kamil İnsan) bedeni ile ölümsüzlük kazanır ve görünmeyen astral bedenleri ile birleşir. Yere ve göğe hakim olur. Ham olan insan Aşk ile titreşerek yanar ve pişer.
Hakikatin bilgisi kalpte gizlidir ve sırra ulaşan felsefe taşına sahip olur. Simyacı düşündüğü her şeyi gerçekleştirebilen, Kainat kitabını okuyabilen ve yaşam çiçeğinin sırrını çözebilendir. Bilginin bilinçte açılmasıdır.
🍀🌿🍀
YanıtlaSil🙏🍀
Sil